Make your own free website on Tripod.com
Jeugdhuis Jazaki
Nacht van de Jeugdhuizen

HOME

Geschiedenis van Jazaki
Ledenlijst
Kalender
Kernraad
Bulletin Board
Foto Album
Belangrijke Links
Contact Us
Gastenboek
Forum
Taplijst
Kuislijst

De Nacht van de Jeugdhuizen

t Zal zo een paar maanden geleden geweest zijn, dat de mannen van het Bornemse jeugdhuis Kadee het idee opperde om een nieuw initiatief uit de grond te stampen. Zoals iedereen (of toch de meesten uit het Klein-Brabantse) weet, is er daar in Bornem de week voor de Dodentocht al t een en t ander te doen. Normaal gesproken dus ook de woensdag ervoor.

De Bornemse café-houders zagen er echter geen graten meer in om hun befaamde Nacht van de café-bazen nog te laten doorgaan. En dus stond daar al een enorme tent, met niets erin te doen. Inventief als t jonge volk kan zijn, kwamen ze in Jazaki eens polsen. Of we er iets in zagen om samen, met eventueel de andere Klein-Brabantse jeugdhuizen, die tent toch nog iet of wat gevuld te krijgen. Jeugdhuizen Den Halm (Oppuurs), t Schuur (Breendonk) en Kabal (Ruisbroek) werden dus ook gecontacteerd.

En bah ja, waarom niet, we konden het toch eens proberen en zo gebeurde. Er zou een bijkomende Nacht van de jeugdhuizen van gemaakt worden. Dat Kabal uiteindelijk niet zou meedoen (geen volk genoeg om te helpen, zegden ze), kon de pret niet bederven.

De voorbereidingen konden beginnen ... gemeentebestuur Bornem en politie contacteren, tap- en andere lijsten uitdokteren, ... discobar en djs, tap-installaties, en nog van dat fraais zoeken, ... De mannen van Kadee hebben dat goed gedaan. De werkverdeling onder de vier deelnemende jeugdhuizen (drankbons en anti-wegwerpbeker-jetons verkopers, tappers, afwassers, volk-buitenvegers en andere opruimers)

stond na een tijdje ook op zijn poten.

Op woensdag 7 augustus werd de Kadee-Dodentocht-tent dus één groot Klein-Brabants jeugdhuis met een supergrote toog. Altijd plezant, want jeugdhuis-leden hebben altijd dorst. En als men niet te lang moet wachten, is dat gezellig meegenomen.

Elke medewerker kende zijn job. Dat de ene tapkraan al wat beter liep dan de andere, daar kon niemand wat aan doen; ofwel was het omdat de leiding met lucht gevuld was, ofwel was dat omdat men té ver van de drankbonnen-verkoopplaats verwijderd stond. Geen nood, wij lossen dat allemaal op. Een Palmke (eigenlijk een Koning of t zogezegde bolleke, en wat daar dan zo lekker aan is?) werd van de ene toog-kant naar de andere gejongleerd. Zo heeft iedereen wat te doen. En voilà sé, om 23 uur waren er al drie vaten pils af. De muziek stond niet té luid en was van alles wat (just goe, gelèk as da ze zeggen).

t Volk kwam, t zag dat het goed was en t bleef er. En dat voor een gewone doordeweekse woensdagavond. OK, t was wel grote vakantie, maar daar zijn toch nog altijd mensen die moeten gaan werken hé! En dat werd er die nacht ook nog gedaan, opruimen ... weet-je-wel!

Of deze Nacht van de jeugdhuizen voor herhaling vatbaar is? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Wat we ondertussen wel weten, is dat de samenwerking vlot verliep, de ene shift weliswaar al wat minder dan de andere, maar toch ...

Ik heb mij daar in elk geval goed geamuseerd.

Enter supporting content here