Make your own free website on Tripod.com

Pagina 4
Home pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 pagina 6

 

De Sint in Jazaki

Zondag 10 december was het weer de Sint-quiz. Alles klaargezet, de vragen gemaakt, het bord opgesteld, de troon van de Sint klaargezet. Goed vastgezet, zodat hij niet naar beneden kon donderen (wat geen zicht is). De quiz kon beginnen. Een tiental ploegen hadden zich ingeschreven.

De Sint (ikke) had dit jaar besloten om de quiz zelf te leiden, is eens iets anders. De snotneuzen zouden dan wel kalm zijn, maar dat was buiten Louis den bakker gerekend, die hooligan. Ik had dit jaar een van mijn jongste Pieten meegenomen, nen hevige, allez, was die toch een beetje verlegen zekers tussen al dat volk. CFK en Louis begonnen al direct, Piet geef die mannen een oor. Wat deed Pietje: een lief oortje geven, niks gekort. Ik heb ze dan maar zelf naar voor geroepen, en een goei oor gegeven en wa lappen. Jaja, de tijden veranderen, ge kunt niet streng genoeg zijn. Het werd tijd om te pauzeren, hoog water, weet je wel... Terwijl Piet en ik aan het hydrateren waren, had de pollepel (witte Kim) mijne staf ontvreemd. "Piet waar heb ik mijne staf achtergelaten, ik vind die niet meer?" Gelach en gegibber in de zaal. (Bepaald persoon had zich neergevleid op de troon van de 'goede' Sint en was serieuze zotte kuren aan 't verkopen, hadden we trouwens van hem niet anders verwacht?) "Piet ga mijne staf halen en deelt ferm oren uit!" En dat deed hij deze keer. De Louis (ik had het verdorie kunnen weten) was met mijne staf aan het paraderen. Hij had geluk dat Piet eerst was binnengekomen of ik had hem over mijn knie gelegd en honderd keer laten schrijven "Ik moet van de Sint zijn staf afblijven" (?).

Ik mijn staf dan maar zelf weggezet, kwestie van die in 't oog te houden, viel die toch om zekers, de Jonas bijna een hersenschudding.

Zonder noemenswaardige tussenkomsten van CFK, Louis den bakker en Kim de pollepel kwamen we aan het einde van de quiz. De strijd ging weer tussen de ploeg van den Dirk en den Brabander, gewonnen door de eerste. Ook de mama's lieten zich niet onbetuigd, en ze waren de braafsten van heel den hoop.

De drankbonnekes en de chocoladeventjes konden alle ploegen op volgorde één voor één komen afhalen. Na nog een fikse bolwassing voor de hooligans werd het stilaan tijd om afscheid te nemen. Ik moest trouwens nog mijn suikerbollekes gaan halen bij Flup en Mathilleke.

De Sint

PS: Ik heet Nicolaas en niet Paul, zoals sommigen dachten, da's ne andere heilige. En die hooligans, dat ze maar oppassen, ik heb een heel jaar den tijd om in Spanje na te denken over hun straf ... de stafjagers ... en het zal hun beste keer niet zijn als ik volgend jaar terug kom.