Make your own free website on Tripod.com

Pagina 5
Home pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 pagina 6

 

Den Toer

"Van Afrika, tot in Amerika, van ???" Ik weet het niet meer, maar dat speelt ook geen rol. Wij hadden Afrika en dat was voor ons het belangrijkste.

Inderdaad, de Klein-Brabantse jeugdhuizen hadden de tweede editie van Den Toer op poten gezet en op zaterdag 17 november stonden de vijf continenten centraal. Jazaki kreeg Afrika aan zijn broek gesmeerd. Uitzoeken dus wat we rond dit thema konden doen. Een Afrikaans dorp op de koer neerzetten, misschien. Had gekund en zat er zelfs lange tijd in, maar blijkbaar hadden de moessons het hele geval naar de vaantjes geholpen. Uitkijken naar iets anders dus? Hawel ja, we nodigden een Afrikaanse groep uit, hadden een échte Afrikaanse mama in de keuken aan het werk gezet en 't zaakje zou wel goed verlopen. Hier en daar in de zaal wat djembé-kes ophangen (waarvoor hartelijken dank aan 'tante Lilianne'), kwestie van versiering, en dan hopen dat er volk komt. En daaraan hadden we geen gebrek. Reeds van in 't begin kwamen de Afrika-freaks toegestroomd. Blijkbaar heeft zwart-Afrika nog altijd een grote aantrekkings-kracht. Het eerste optreden mocht rekenen op heel wat toeschouwers en dat zou na de twee pauzes niet anders zijn. 't Kot zat bij wijze van spreken telkens 'boezjevol' (voor de niet-dialect-kenners: "u kon op de hoofden lopen"). De Afrikaanse hapjes gingen ook vlot van de hand. We hadden er trouwens genoeg voorzien en ze waren lekker (die dingskes met vis, daar moest blijkbaar niemand van hebben, behalve die gasten van de groep en die hebben we later ook met hen meegegeven en ze waren er nog content mee ook, goe hé). 't Was een succesvolle avond geweest, dat staat als een paal boven water. En als er 's nachts al wel eens gekotst werd, dan lag dat in elk geval niet aan de hapjes, wel van het teveel aan liquide voeding. En daar kwam geen water bij te pas.

Wij kijken in elk geval al uit naar een derde aflevering. Ben eens benieuwd welk thema er dan boven ons hoofd hangt. Zal ook wel goed zijn zekers!